KUNSTENFESTIVAL SOROPTIMIST INTERNATIONAL HASSELT.

Op 7 en 8 september krijgt het Modemuseum Hasselt festivalallures door kleurrijke creaties, verrassende kunstwerken, verhelderende lezingen en bijzondere opvoeringen. MMH is gastlocatie van het Kunstenfestival georganiseerd door Soroptimist International Club Hasselt.

Met o.a. Sofie Claes, Sofie Dhoore, Egidio Fauzia, Titi + German Kid, Kirsten Lucrezi (Good on Heels), Griet Verhoeven, Leen Boden, Tine De Ruysser,
Mieke Dierckx, Eline Franssen, Lore Langendries, Debbie Lavreys, Denise Gielen, Linde Hermans, Lore Langendries, Roos Van de Velde, Karen Wuytens en Jan Kuppers, ea

Meer info en het programma op deze website onder activiteiten of via
 www.kunstenfestival.info


OPNAMES 'RIJKER DAN JE DENKT?' (VTM) IN MODEMUSEUM HASSELT OP 14 EN 15 SEPTEMBER!

In het weekend van 14 en 15 september zullen in het Modemuseum Hasselt de opnames plaatsvinden van het VTM-programma 'Rijker dan je denkt?'. De ‘Rijker dan je denkt?’-experten onderzoeken er van 10 tot 18 uur helemaal gratis je oude en recente snuisterijen, je vintage en designobjecten, schilderijen, kunstvoorwerpen en vertellen je of er al dan niet een mooi prijskaartje aan vast hangt.

Heb je het vermoeden dat je iets waardevols in huis hebt? Een speciaal object, meubel, gebruiksvoorwerp of kunstwerk, al dan niet al jaren in je bezit, of op een aparte manier gevonden? Kom dan in het weekend van 14 en 15 september naar Modemuseum Hasselt om je spullen gratis te laten schatten door enkele topexperten. Schrijf je wel eerst in:
Info en Inschrijvingen?

Info en inschrijvingen via www.vtm.be! Ook wie gewoon de sfeer van de schattingsdag wil meemaken, is van harte welkom. Je kan die dag ook de expo 'Moda. Made in Italy' meepikken. MMH is voor de gelegenheid op zaterdag 14 en zondag 15 september de hele dag gratis toegankelijk voor iedereen die vooraf ingeschreven is via de website van 'Rijker dan je denkt'. Gewone bezoekers betalen 5€.

Inschrijven doe je hier:

http://tickets.vtm.be/rijker-dan-je-denkt


VACATURE: REGISTRATOR MODEMUSEUM - HALFTIJDS (19U)

Met deze oproep willen we onmiddellijk een vacature invullen en leggen we tegelijk een wervingsreserve aan, die 2 jaar geldig blijft. Het betreft een vervangingscontract momenteel tot 31 juli 2014 (met mogelijkheid tot verlenging).

PLAATS IN HET ORGANOGRAM:
- Je werkt in een klein team en legt verantwoording af aan de conservator en directeur.
HOOFDDOEL VAN DE FUNCTIE:
- Als registrator zorg je mee voor de preventieve conservatie van de collectie.   Je bereidt bruikleentransporten van collectiestukken voor en begeleidt ze.
- Je werkt met het collectieregistratiesysteem Adlib.
- Je volgt nauwgezet de gestandaardiseerde procedure voor het beheer van de collectie (registratie, nummering, plaatsbepaling depot, conservering, …).
- Je bereidt mee tentoonstellingen voor wat betreft de opstelling van historische kleding (mannequinage).
MIDDELEN EN METHODEN
- Je gebruikt alle moderne communicatiemiddelen (telefonie, MS Office, internet, Outlook, …) correct en hebt een basiskennis van de courante informaticatoepassingen (Word, Excel).

Aanvullend:
- Je bent vertrouwd met collectieregistratie. Ervaring met Adlib is een pluspunt.
- Ervaring met preventieve conservering: verpakken, transporteren en monitoren van erfgoed en ervaring in de mannequinage van historische kleding is een pluspunt.
- Vertrouwd zijn met het hanteren van historisch textiel en vertrouwen met de vervaardiging van conservatiemateriaal (kapstokken, ondersteuning accessoires, …) vormt een troef.
- Kennis van de technische constructie van kleding en textiel vormt een troef.
- Je kent en gebruikt de juiste interne procedures en formulieren.

Meer info?
http://www.modemuseumhasselt.be/#/nieuws/vacature-registrator-collectiebeheer-modemuseum-halftijds-vervangingscontract-19u/n/id/132


EXPO: MODA. MADE IN ITALY

Nog tot en met zondag 9 februari 2014 brengt Modemuseum Hasselt de tentoonstelling Moda.Made in Italy. 
De expo illustreert aan de hand van uiteenlopende thema’s de bijzondere maar complexe geschiedenis van de Italiaanse mode. Beginpunt is de periode na WO II wanneer de Florentijnse zakenman Giovanni Battista Giorgini modeshows organiseert om de Italiaanse mode, voordien voornamelijk gekend voor accessoires, op de kaart te zetten.Deze evenementen kregen veel aandacht van internationale pers en aankopers, en worden beschouwd als de commerciële geboorte van de Italiaanse mode. Door de combinatie van ambacht en industrie en de voorliefde voor traditie neemt de Italiaanse mode-industrie een 
bijzondere plaats in binnen het internationale landschap.
In de jaren zeventig groeit het succes van de Italiaanse stijl. Klinkende namen zoals Gianni Versace en Giorgio Armani speelden een cruciale rol in de evolutie naar de befaamde ‘Italian look’. In de daaropvolgende decennia werd dit verder geëxploiteerd door de grote talenten die het land voortbracht. Vandaag zijn de Italiaanse huizen vaste waarden binnen de mode, vasthoudend aan de Italiaanse beeldtaal.

Enkele namen: Missoni, Marni, Prada, Miu Miu, Gucci, Salvatore Ferragamo, Emilio Pucci, Dolce & Gabbana, Emilio Schuberth, Valentino, Ken Scott, Andrea Cammarosano, Laura Biagiotti, Zamasport, Cerruti 1881, Valentino, Krizia, Roberto Capucci, Sorelle Fontana, Galitzine, Fernanda Gattinoni, Walter Albini, Moschino, Roberta di Camerino, Fendi, Versace, Armani, André Laug, Fabiani, Mila Schön, Marucelli, Mirsa, Gianfranco Ferré, Roberto Cavalli, Callaghan, Antonelli, Lancetti, Emilia Bellini, Carosa, Romeo Gigli, Bottega Veneta,Borsalino, Max Mara,…